Type of glider: Std. Cirrus,

Takeoff location: Lemelerveld (NL)

Map

Please wait, loading in progress ...

Flight details

Points for the flight 285.6
Distance
Points for the flight 224.15
scoring distance 221.9
Speed 66.5 km/h
Duration 03:20:06
Triangle
Points for the flight 61.45
scoring distance 202.8 km
Speed 57.3 km/h
Duration 03:32:19
Scoring class club
Scoring start 10:18:09
Scoring end 13:50:28
Index: 99.0
Club Amsterdamsche C v Zweefvliegen
Date of claim 17.06.2019 21:08:18
state IGC-File: Flight:

Flight path

Please wait, loading in progress ...
Please wait, loading in progress ...

MeetingPoints

  • MeetingPoints are shown for Users with Login only.
    Please log in.

TopMeteo - Weather Charts

Please wait, loading in progress ...

Statistics

Please wait, loading in progress ...
Please wait, loading in progress ...

Comment

S2D: zag er erg mooi uit in het begin, maar wel hard wind. Ik wilde zuid van de startlijn starten, maar ik bleef maar naar het noorden weggeblazen worden... Uiteindelijk aan de Noord kant gestart en meteen na het afvliegen kwam ik al in de problemen, omdat er een blauw gat boven de Archemerberg stond en ik dus nog meer benedenwinds moest aanhouden. Het waren soms wel wat langere steken op het 1e been, maar toen ik eenmaal een 3 m/s bel had gevonden en de basis omhoog kroop ging het wel iets lekkerder.

Na het ronden van het 1e keerpunt hadden we mooi een straat naar het volgende keerpunt, waardoor ik bijna dat hele been niet hoefde te draaien (kwam mooi uit met die harde tegenwind). Helaas hield de straat er net 10 km voor het keerpunt mee op en was het daar nog moeilijk omhoog komen ook.

Toen begon het moeilijke stuk... We keken al tegen een scherm aan... langs het scherm maar een beetje vooruit krabbelen en daar de aansluiting met de kistjes voor mij kwijt geraakt. Maar maximaal klimmen en naar die dikke cumels steken die ver onder de plak zaten, die zullen wel blijven staan als ze zo dik zijn. Halverwege de plak zag ik dat achter die cumels een groot regengebied zat... Als ik maar niet tegelijk met dat regengebied aankom bij de cumels. Uiteindelijk op 500m kwam ik bij Rijssen aan, maar durfde niet meer naar die mooie cumel boven de stad. Even wat hoogte erbij bij de eerste plukjes en dan door naar die mooie plukjes.

Ondertussen twijfel ik of ik in de hold ga tot het regengebied voorbij getrokken is. Maar terwijl ik hoogte erbij draai hoor ik Robin en Jelmer dat ze denken voor de bui langs te kunnen en droog bij Salland aan te komen. Salland grond bevestigd dat het daar droog is. Ik zorg dat ik extra reserves heb en ga met +300m op weg voor de laatste 13 km. Ik zag een gat ontstaan tussen 2 buien waar ik tussendoor kon richting salland en hopelijk droog aan kon komen. Helaas niet helemaal droog kunnen houden, dus maar snel rechtstreeks de sector aantikken en met +250 keer ik om naar Salland voor de laatste 5 km. Ik zag Robin en Lars onder en langs mij heen schieten op naar Salland en toen ik net gerond was zag ik ook Jelmer die net bezig was om buiten te landen. Ik hoorde gemopper over de hoeveelheid zakken onderweg, ook ik had hier last van. Ik riep op voor een Speed finish, maar kwam uiteindelijk maar op 150m aan waarop ik besloot dat het wel mooi geweest was zo en een straight in prima was.

Ik had niet echt een gevoel dat het erg lekker was gegaan, op het 2e been na dan. Maar uiteindelijk wel een 2e plek binnen gesleept en mijn eerste podiumplek in het totaalklassement! :)

This flight was sponsored by:
Vrienden van Tulip
TopMeteo
Naviter
GliderPilotShop

Pilot

- noComment -

OLC-Team

HPH
Bürklin
DG Flugzeugbau
SCHEMPP-HIRTH Flugzeugbau GmbH
Peter H. Braasch
ILEC
Bitterwasser
Tost
Jonker Sailplanes
Air Avionics
Deutscher Wetterdienst
Fliegerstrom
Rent a Glider
binder
Alexander Schleicher
Cobra Trailer
WINTER Instruments
M+D Flugzeugbau
TQ Avionics
Clouddancers
Segelflugschule Wasserkuppe
TopMeteo
LANGE Aviation GmbH
LXNAV
IMI Gliding
FLIGHT TEAM
Siebert